Janezovih 70 let in 48 let prostovoljstva

Janezovih 70 let in 48 let prostovoljstva

-
36 1198

Danes praznuje 70. rojstni dan eden najbolj prepoznavnih Dolenjcev, Janez Pavlin. Generacije otrok, njihovih staršev, pa tudi starejših, ga še danes prepoznajo kot neumornega organizatorja vsakoletne novoletne obdaritve 5000 dolenjskih otrok. To počne s prostovoljci že 48. leto zapored.

Starši in otroci iz vse Slovenije poznajo Janeza kot graditelja, idejnega vodjo in upravnika Tabora Mojca v Dolenjskih Toplicah, ki je v 25 letih gostil že več kot 50.000 slovenskih otrok, pa tudi iz tujine. Janez že desetletja organizira Mojčin pustni karneval, vodil je zbiralno akcijo za prvi mamograf na dolenjskem, organiziral več državnih proslav in praznovanj, 28 let je novoletno krasil novomeški Glavni trg…

Pred desetletji je kot generalni tajnih dolenjskih vinogradnikov naredil vse potrebno za bodočnost cvička. Uvedel je cvičkovo princeso, ambasadorje cvička in naredil veliko za promocijo in prepoznavnost tega vina po Sloveniji. Bil je eden najboljših prijateljev Lojzeta Slaka, na njegovih ramenih je zrasla odmevna prireditev Boš videl kaj dela Dolenj’c.

Za svoje delo je prejel več kot sto občinskih in državnih odlikovanj. Še danes je sposoben delati 15 ur za korist otrok, ki jim pri društvu Mojca nameni ogromno prostega časa. Že deset let je 100 % prostovoljec in dela le še za otroke. V društvu je uvedel geslo »Za otroke je vse brezplačno«.