Janus razkril imena za novoletno turnejo

Janus razkril imena za novoletno turnejo

-
0 69

Glavni trener slovenske skakalne reprezentance, Goran Janus, je po današnjem treningu v Planici razkril, kdo bo barve Slovenije zastopal na 66. novoletni turneji v smučarskih skokih.

Potem ko je bilo že pred današnjim treningom v Planici znano, da imajo mesto na turneji zagotovljeno Jernej Damjan, Peter Prevc, Anže Semenič in Žiga Jelar, ki je Sloveniji sedmo kvoto priboril preko uvodne periode celinskega pokala, je danes znana celotna ekipa. Janus bo v Nemčiji računal še na štiri skakalce. V Oberstdorfu bodo poleg prej omenjene četverice skakali še Timi Zajc, Tilen Bartol in Jurij Tepeš, ki pa se bo po prvi postaji odmaknil in svoje mesto v Garmisch-Partenkirchnu prepustil Domnu Prevcu. Na novoletni turneji krst tako čaka Jelarja in Zajca, Bartol je prvič nastopil že v sezoni 2015/16, ko se je tudi dvakrat prebil na tekmo.

Novoletna turneja se s kvalifikacijami začne naslednji petek, 29. decembra v Oberstdorfu. Še pred tem se bodo naši orli v soboto pomerili za naslov državnega prvaka v Planici. Tekma se začne ob 10. uri.