Jasno z mrzlimi jutri

Jasno z mrzlimi jutri

-
0 98

Torkovo jutro bo sveže, najmanj ob morju, kjer bo 12 stopinj, v notranjosti države pa bodo temperature nižje. Na Gorenjskem bo okoli 3, na Koroškem, Štajerskem in na jugovzhodu do največ 5 stopinj, na območju ljubljanske kotline bo 6. Topleje bo v Pomurju, kjer bo 8 stopinj.

Dopoldne bo večinoma jasno, popoldne pa bodo s severa oblaki postopoma prekrili vso Slovenijo. Na Vzhodu lahko nastane kakšna ploha. Predvsem v Severnih in Vzhodnih predelih bo pihal severni veter. Tam kjer bo veliko sonca bo tudi topleje. Najbolj na Primorskem, kjer bo do 19 st, v osrednjem delu bo 17. Okoli 15 stopinj bo v Pomurju in na JV Slovenije, ša kakšno stopinjo manj na Gorenjskem, Koroškem in Štajerskem.

V naslednjih dneh bo suho in bolj mrzlo vreme. V sredo zjutraj bo le 5 st., čez dan bo sončno, predvsem na Vzhodu Slovenije bo še pihal severnik, na Primorskem šibka burja. Le okoli 14 stopinj bo. V četrtek bo dokaj jasno z občasno povečano oblačnostjo. Bo pa severni poskrbel za najbolj hladno jutro tega tedna. Marsikje bo zjutraj tudi slana. Čez dan bo do 15 st. Malce toplejše jutro bo v petek. V sončnem dnevu se bo ogrelo do 14 st. Ni kaj, le v nekaj dnevih bomo doživeli veliko temperaturno razliko, in to za skoraj 10 stopinj.