Jugozahodnik bo še bolj ogrel ozračje

Jugozahodnik bo še bolj ogrel ozračje

-
0 123

Pred nami sta vroča dneva za konec septembra. V četrtek bo povečini sončno, le v hribovitih zahodnih krajih se bodo začeli nabirati oblaki. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26 stopinj C.

V petek bo večinoma sončno, le v hribovitih zahodnih predelih bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Pihal bo jugozahodni veter. Ponekod v zatišnih legah bo jutro še megleno.

V soboto bo na zahodu že padla kakšna kaplja dežja, drugod pa bo deloma jasno. Še bo pihal jugozahodnik. V noči na nedeljo se bo povsod pooblačilo, občasno bo deževalo tudi ponekod drugod po Sloveniji.

V nedeljo in ponedeljek bo na vreme pri nas vplivala vremenska motnja, nato pa se bo nad severno in srednjo Evropo znova okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda bo k nam pritekal hladnejši zrak.

V nedeljo bo občasno deževalo v večjem delu države, v bližini morja bodo možne tudi nevihte. Padavine se bodo predvidoma nadaljevale tudi v ponedeljek dopoldne, nato pa ponehale. Od torka do petka kaže znova na stabilno vreme s precej sonca in nekaj severnega vetra ter burje na Primorskem. Jutranje temperature bodo okoli 5, dnevne pa od 15 do 20 stopinj C.

(arso)