Jure Aleš še v drugo svetovni prvak

Jure Aleš še v drugo svetovni prvak

-
0 94

V Les Contaminesu, kjer poteka mladinsko svetovno prvenstvo v telemarku, se je končala tudi preizkušnja v telemark klasiki. Jure Aleš je po zlatu v sprintu dodal še zlato oz. naslov svetovnega prvaka še v klasiki. Rok Šmejic je bil 16., Sašo Aleš 31., Špela Mičunovič pa 15. ‪

Dopoldne se je za Jureta Aleša, ki je včeraj osvojil zlato v sprintu, znova končalo izjemno. S fantastično vožnjo brez kazenskih sekund in izredno hitrim tekom je ponovno ugnal vso konkurenco in prišel do novega naslova prvaka. Drugo mesto je še enkrat zasedel Švicar Nicolas Michel, ki je v cilju zaostal 1.25 sekunde, bron pa je osvojil Norvežan Aadne Kristenstuen, ki se je na progi zadržal 1.89 sekunde dlje od našega smučarja.

Rok Šmejic, ki je pred slabim letom dni v ameriškem Steamboat Springsu v tej disciplini osvojil srebro, je postavil 13. čas voženj, medtem ko je bila Špela Mičunovič 11. Še do enega zlatega odličja je prišla Nemka Johanna Holzmann, srebro je osvojila domačinka Maelle Froissart, bron pa Kathrin Reischmann, še ena nemška predstavnica.

Tekmovanje za svetovni pokal so prav tako odprle ženske, kjer je naše barve branila Špela, kateri pa se vožnja ni izšla po načrtih, saj je končala na 15. mestu. Jure se je odlično odrezal tudi na drugi tekmi dneva. Na poti je bil veliko časa v stiku z vodilnim v cilju, Francozom Philippeom Lauom, po kazenskem pribitku pa je v cilj prišel s četrtim časom, ter do konce preizkušnje zdrsnil po lestvici samo za eno mesto. Rok je tokrat zasedel 16. mesto, medtem ko je bil Sašo Aleš 31.