Čez dan nekaj sonce, v soboto sneg

Čez dan nekaj sonce, v soboto sneg

-
0 372

Prihaja fronta, ki bo poskrbela za mokro noč in jutro, a vseeno sonca čez dan ne bo manjkalo.

Padavine bodo dopoldne ponehale in pokazalo se bo sonce. Kakšen oblak več bo v hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije, kjer lahko še nastane nekaj ploh. Toplo bo. Ob JZ vetru se bo najbolj ogrelo na vzhodu države, do 16 st. C. V osrednji Sloveniji in na Primorskem bo 13. Na Gorenjskem bo okoli 10 st. C.

V soboto zjutraj se bodo od juga začele pojavljati padavine, ki se bodo okrepile in razširile nad vso državo. Zapihal bo SV veter, na Primorskem se bo prebudila zmerna burja. Od severa se bo hladilo in meja sneženja se bo marsikje spustila do nižin.

Po zadnjih izračunih bo po nižinah večinoma zapadlo med 5 in 15 cm snega, v nekoliko višjih legah pa tudi več kot četrt metra, ponekod pa ga ne bo nič. Tudi nedelja bo oblačna. Sprva bo ponekod še rahlo snežilo, a bo količina padavin majhna. Nov teden bomo začeli s suhim vremenom, popoldne pa bo predvsem na jugu in vzhodu države ponovno začelo snežiti. Vse dni bo mrzlo, občutek mraza pa bo še stopnjeval zmeren SV veter, na Primorskem burja. (Rok Nosan)