Jutro pri ledišču, čez dan do 14°C

Jutro pri ledišču, čez dan do 14°C

-
0 111

Praznična sreda se bo začela z mrzlim jutrom, a bo sonce, čeprav že novembrsko, hitro vsaj za nekaj stopinj ogrelo ozračje. Vsekakor vročine ne bo. 😉

Ponekod bo slana, po nekaterih kotlinah bo tudi nekaj megle. Čez dan se bo od severa zmerno pooblačilo, na severovzhodu bo lahko tudi pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, na obali okoli 8, najvišje dnevne okoli 12, na obali in na Goriškem do 16 stopinj C.

V četrtek bo na vzhodu deloma sončno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Malo topleje bo. V petek bo sprva pretežno oblačno, čez dan pa se bo delno razjasnilo.

V soboto bo območje visokega zračnega tlaka nad našimi kraji pričelo slabeti. Hladna fronta bo v nedeljo dosegla Alpe, pred njo se bo krepil jugozahodni veter. V začetku prihodnjega tedna kaže na razvoj ciklona v severnem Sredozemlju, ki bo ob višinski dolini vztrajal nekaj dni. Severno od Alp se bo krepil anticiklon.

V soboto bodo na zahodu ob bolj oblačnem vremenu že možne rahle padavine, proti vzhodu pa bo še precej sončno in vetrovno. V nedeljo se bo krepil veter južnih smeri. Verjetnost za padavine se v noči na ponedeljek in v ponedeljek poveča po vsej državi, z obratom vetra na severovzhodno smer pa se od torka naprej spet zmanjša. (ARS0)