Jutro v minus, čez dan v plus

Jutro v minus, čez dan v plus

-
0 251

Ponoči bo delno jasno. Po nižinah bo zjutraj večinoma megleno, sončno bo v višjih legah severne in zahodne Slovenije, nekaj sonca pa bo zjutraj tudi na Primorskem. Jutro bo hladnejše, v krajih s snežno odejo se bo ohladilo do -8 stopinj, v večjem delu Slovenije bo od -2, toliko bo tudi na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju, do 0 stopinj, toliko bo v osrednjem delu. Topleje bo ob morju, kjer bo do 5 stopinj Celzija.

Dopoldne nas bo od severa hitro prešla oslabljena hladna fronta. Nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh, po nižinah bo v glavnem deževalo, a količina padavin bo zelo majhna. Popoldne se bo zjasnilo, največ sonca bo jutri na Gorenjskem in Primorskem.  V notranjosti Slovenije bo temperatura pod 10 stopinjami. Topleje bo na Primorskem, tukaj bo do 13 stopinj Celzija, drugod po državi bo od 5 do 7 stopinj.

V sredogorju je zima, kar je nekoliko nenavadno za november glede na zadnja leta. Jutri bo v gorah spremenljivo oblačno in vetrovno, SZ veter bo najmočnejši sredi dneva in popoldne, ko bo nastalo tudi nekaj snežnih ploh. V sredogorju bo le za kašno stopinjo hladneje kot danes, bolj izrazita bo ohladitev v visokogorju.

Nov teden se bo začel z jasnim, a hladnim jutrom. V večjem delu Slovenije bo nekaj stopinj pod ničlo, kjer bo še ostalo kaj snega pa se bo ohladilo vse do -10. Čez dan bo sončno, ogrelo se bo do 9 stopinj. Tudi torkovo jutro bomo začeli z negativnimi temperaturami. Dan bo vzhodu prinesel sonce, na zahodu pa se bo že pooblačilo, ponekod bo zapihal JZ veter. Po trenutnih napovedih nas v nadaljevanju tedna čaka precej oblačno, suho, a nekoliko toplejše vreme. Kot kaže bo suho vreme brez snega po nižinah zdržalo vse do konca prihodnjega tedna.