Čez dan bo sneg v ‘varnem’ plusu

Čez dan bo sneg v ‘varnem’ plusu

-
0 273

Če smo ga že dobili, sneg, bi bilo škoda, da ga takoj pobere. In še vedno je zima in očitno je, da se bo sneg na veselje vseh nas, ki imamo med štirimi letnimi časi, radi tudi zimo, vsaj nekaj dni obdržal. Oziroma v noči iz torka na sredo lahko pričakujemo še nekaj belega dodatka, ki pa ne bo tako zajeten.

Ponoči bo po nižinah megla ali nizka oblačnost, drugod bo delno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -1, v alpskih dolinah do -11, ob morju okoli 0°C.

V ponedeljek bo sprva delno jasno, po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost. Čez dan se bo od zahoda nekoliko pooblačilo. Ponekod na Primorskem bo dopoldne pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 4, na Primorskem do 9 °C.

OBETI
V torek bo pretežno oblačno. V sredo bo oblačno, občasno bo snežilo, v nižjih legah Primorske pa deževalo. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. V četrtek bo oblačno, predvsem na jugu bo še naletaval sneg. Burja na Primorskem bo oslabela.

V četrtek bo nad našimi kraji nastalo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki pa se bo nekoliko bolj okrepilo šele v nedeljo in pod njegovim vplivom bomo nato tudi v začetku prihodnjega tedna.

Od četrtka do sobote bo sicer povečini suho, kakšne rahle občasne padavine pa niso izključene. Od nedelje naprej bo vreme stabilno. Suho bo in hladno. (Arso)