Kako bo za ‘ohcet,’košnjo, mašo

Kako bo za ‘ohcet,’košnjo, mašo

-
0 269

Pred nami je konec tedna in marsikdo bi si želel suhega, stabilnega vremena. Nekateri, da bi posušili pokošeno, drugi, da bo usodni da brez vremenskih težav, spet tretji, da boste k maši odšli v poletni obutvi in da se vam ne bo treba vrniti v gumijastih škornjih. Poglejmo.

Ponoči se bo postopno razjasnilo, tu in tam bo po nižinah nastala kratkotrajna megla. V soboto bo večinoma sončno, popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne vročinske nevihte. Slednje na Dolenjskem pričakujemo šele v večernih urah. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, v alpskih dolinah okoli 10, najvišje dnevne od 25 do 30 stopinj C.

OBETI
V nedeljo bo večji del dneva dokaj sončno, občasno bo na nebu precej tanke koprenaste oblačnosti. Pihati bo začel jugozahodni veter. Pozno popoldne in zvečer se bodo predvsem v severni polovici Slovenije spet začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo v noči na ponedeljek lahko širile še drugam.

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. V torek bodo padavine predvidoma pogostejše, v noči na sredo pa bodo ponehale. (arso)