V&F: Dijaki in študenti ob svetovnem dnevu zdravja

V&F: Dijaki in študenti ob svetovnem dnevu zdravja

-
0 106

Generalna skupščina Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ki je bila ustanovljena leta 1948, je 7. april določila za svetovni dan zdravja. Vsako leto se v želji po večjem osveščanju javnosti na ta dan izpostavi določeno temo s področja zdravja.

Letošnji Svetovni dan zdravja je tako posvečen sladkorni bolezni. V Splošni bolnišnici Novo mesto so ob svetovnem dnevu zdravja, v sodelovanju z dijaki Srednje zdravstvene in kemijske šole, pripravili promocijsko stojnico z ročnimi izdelki dijakov. Ko smo stojnico obiskali so nam tri prijazna dekleta razložila, zakaj so danes tukaj in kako je izdelava praktičnih in okusnih izdelkov potekala. Ob tem pa so vsakega mimoidočega ogovorile in jim ponudile stvari s stojnice. Številnim bolnikom in ostalim obiskovalcem bolnišnice pa so prijazno podarjale rožice iz papirja, ki so jih dijaki prav tako naredili sami.

Dijaki so ob tej priložnosti zbirali tudi prostovoljne prispevke za nakup košaric za razkužila. In z veseljem je marsikdo primaknil kakšen evrov. Saj gre vendar za naš podmladek, ki bo zagotovo skrbel za nas, takrat, ko nas lahko zapusti dobra življenjska kondicija. Lepo.

»Ne le 7. aprila, vsak dan naredi nekaj za svoje zdravje!«

Obiskovalce vljudno vabijo na ogled stojnice ter brezplačno merjenje krvnega sladkorja.