Kam za praznik?

Kam za praznik?

-
0 425

Praznični četrtek bo v vsakem primeru oz. vremenu na JV Slovenije zelo prijazen, tako da ne zamudite prijetnega druženja z ostalimi. Naj vas jutranje kaplje ne odvrnejo od namena,

9.00h Tradicionalni pohod po Trdinovi poti, zbor pred trgovino Spar Brusnice

Ob Dnevu upora proti okupatorju, 27. aprilu, Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja slovenskega naroda organizira pohod objetega mesta, NM*v*ŽICI, ki se bo istočasno pričel ob 8.00, z šestih zbirnih mest; bunker na Drski, ploščad pred Gostiščem na Loki, ploščad pred Gostilno Čefidelj, ploščad pri spomeniku na Prisojni poti in Veterini Ločna, ploščad pred KZ Krka v Žabji vasi, ploščad pri OŠ Grm. Pohodniki bodo krenili v smeri urnega kazalca, ustvarili okoli mesta obroč, se ustavljali pri razlagalcih dogodkov, saj je pohod rekreativen, spominski, turistični in gospodarski s kratkimi postanki v gostinskih obratih kjer je hranjen žig pohoda.

Vabljeni vsi, ki vas tak dogodek veseli. Hodili boste na svojo odgovornost in ob svojem kozarcu vode, ki je v Novem mestu pitna iz pip. Pohod je zaključen ob 10.40 na Muzejskih vrtovih Dolenskega muzeja Novo mesto.

19. Blagoslov motoristov, Nova Štifta

program:

10:00 – 12:00 zbiranje, druženje, okrepčilo, preventiva

12:00 blagoslov motoristov in motorjev

13:00 kulturno – zabavni program

15:00 zaključek programa

Poleg programa se bo zgodila še vrsta drugih zanimivosti, med drugim nas bo nagovoril gospod Vojko Safran, inštruktor varne vožnje na Vranskem, pater Niko pa nam bo na njegov svojstveni način zaželel veliko druženja skozi sezono in mnogo novih doživetij.

Letošnji slogan društva MzM: “Ustavi konje pred zebro!” bo zanimivo upodobljen na vsakoletni priponki, ki je postala prava zbirateljska vaba.

Nekaj bomo povedali o lanskem potovanju 300 motoristov k papežu Frančišku v Vatikan in letošnjem na Poljsko, kamor bo potovalo 150 motoristov.

Vsekakor ne gre zamuditi Nove Štifte, kjer se je začelo z Blagoslovi motoristov!