Kam za pustno soboto?

Kam za pustno soboto?

-
0 239

Pred nami je pustna sobota, ki bo z dogodki bogata tudi v JV Sloveniji.

Tudi v Novem mestu bomo pustovali in odganjali zimo z maskami in plesi. Mestna občina Novo mesto v letošnjem letu soorganizira dve osrednji mestni prireditvi, ki se bosta odvijali na pustno soboto, 6. februarja. Rajanje se bo pričelo na družinskem Mojčinem pustnem karnevalu, ob 15. uri v OŠ Drska. Zvečer, od 20. ure dalje, bodo na svoj račun prišli tudi nekoliko starejši, ki jih Mestna občina Novo mesto skupaj z Društvom Stara čolnarna vabi na pustni ples v dvorano Gostišča Loka.

32. MOJČIN PUSTNI KARNEVAL -Sobota, 6. februar 2016, ob 15. uri // OŠ Drska

Društvo Mojcaje eno redkih na dolenjskem, ki že 32 let skrbi za pustno tradicijo med mladimi. Tudi v letošnjem letu skupaj pripravljamo rajanje na pustno soboto, 6. februarja, v telovadnici OŠ Drska. Ples je namenjen predšolskim otrokom in njihovim staršem ter osnovnošolcem. Vstop je brezplačen, vsi, ki bodo v dvorano prišli do 15.30 pa bodo deležni krofov in sladkih presenečenj. Organizatorji so pripravili številne nagrade, s katerimi bodo posebej razveselili najbolj izvirne, doma narejene maske, najmlajše, najstarejše in družinske maske, pevske in plesne talente ter še marsikaj.

PUSTNI PLES-Sobota, 6. februar 2016, ob 20. uri // dvorana Gostišča Loka

Društvo Stara čolnarna pod pokroviteljstvom Mestne občine Novo mesto vabi na pustni ples, ki bo v soboto, 6. februarja 2016, od 20. ure dalje, v dvorani Gostišča Loka. Ples bo vodil in glasbeno podprl znani plesni učiteljRado Trifković, izbiralo pa se bo tudi najboljše maske. Organizator bo za vse plesalce uredil brezplačno garderobo, medtem ko bo kolektiv Gostišča Loka poskrbel za kulinarično doživetje. Zaradi zagotovitve dovolj velikega plesišča je število plesnih parov omejeno, tako da je obvezna rezervacija. To lahko uredite v kavarni Gostišča Loka ali po telefonu na 031 490 776.

V Brežicah pustovanje z Don Mentony Band!

Na pustno soboto (6.2.) se bo v dobrem starem MC-ju zgodil pustno obarvan rock večer glasbene skupine Don Mentony Band. Pred slabimi tridesetimi leti so se na oder povzpeli s priredbo komada Tulsa Time v vsem dobro poznan komad Dobra mrha in z ležernim rockom poskrbeli, da prepoznaven vokal Janeza Zmazka pozna tudi današnja mladina. Ni pa ga pusta brez pustnih mask, zato nikar ne bodite lenobe in se oblecite dogodku primerno! Gospodje, postanite stari rockerji in s svojim šarmom poskrbite, da vam vse te dame, prelevljene v ful dobre mrhe, v dvorani ne bodo rekle ne. Vstopnine ni! Pričetek: 21.uri.