Kar Sulejmanu ni uspelo, je ‘Kemalu’

Kar Sulejmanu ni uspelo, je ‘Kemalu’

-
10 1094

Če v preteklosti turškim zavojevalcem ni uspelo oz. največji turški veziri niso uspeli pokoriti ozemlja nekdanje habsburške monarhije oz. tudi Slovenije, pa Turčiji to uspeva v sodobnem času, zdaj.

Ne pišem o gospodarski uspešnosti Turčije, ki se sicer že desetletja sooča z blokadami Evropske unije za pridružitev, pač pa o televizijskih nanizankah, limonadah oz. čaju, črnih očeh, materah…., ki pred ekrane privabijo številne gledalce.

Turčija ima v zadnjem desetletju eno največjih TV produkcij in izvozno uspešnih televizijskih nanizank, nadaljevank, novel, ki številne gledalce po vsem svetu, dobesedno prikujejo pred male zaslone.

In ob tem lahko ugotovimo, da nekdanji – zgodovinski turški zavojevalci, Sulejmani, niso bili uspešni. Turčija v zadnjem obdobju Evropo osvaja s ‘Kemalom’, tudi Slovenijo in EU.

S spletkami, ljubeznijo, dobro narejenimi zgodbami, ki so ‘domače’ tudi podalpskemu življu, se preprosto gledajo……Tako pač je, nekateri so dobesedno padli v TV zaslone, ker jim pašejo… paše. 😉