Katrašniku zmaga na Poljskem, Grošelj v rdečem

Katrašniku zmaga na Poljskem, Grošelj v rdečem

-
0 27

Zaključek štiridnevne dirke CCC Tour – Grody Piastowskie je bil povsem po okusu ekipe Adria Mobil Cycling – etapno zmago je dosegel Gašper Katrašnik, Žiga Grošelj pa je osvojil rdečo majico najboljšega hribolazca na dirki ter peto mesto v skupnem seštevku.

Dirka CCC Tour – Grody Piastowskie (UCI Europe Tour, 2.2) je po svoji konfiguraciji zelo zanimiva, saj v štirih dneh združuje kriterij, 16,2 km dolgo vožnjo na čas ter tri “klasične” etape, od teh je bila sobotna res kraljevska gorska preizkušnja. Ravno na tej etapi je zablestel Žiga Grošelj, ki se je pridružil pobegu le treh kolesarjev, na koncu pa osvojil drugo mesto ter dovolj točk, da si je popoldne oblekel rdečo majico najboljšega hribolazca na dirki. Majice tudi danes ni spustil iz rok, za nameček pa osvojil še peto mesto v skupnem seštevku. Dirko je sicer dobil zmagovalec sobotne etape Lukasz Owsian, član ekipe CCC Sprandi Polkowice, za katero vozi tudi Jan Tratnik. Slednji je bil skupno tretji.

Žiga Grošelj po sobotni preizkušnji: “V beg sem se podal predvsem zato, ker je napadel lanskoletni zmagovalec dirke Rutkiewicz. Vedel sem, da je beg resen, a je imel prav ta kolesar težavo s kolesom in zanj je bilo pobega konec. V ospredju sva ostala sama z Owsianom, kasneje se nama je pridružilo še nekaj kolesarjev. Na predzadnji klanec smo zaradi visokega tempa v ospredju ostali le še trije kolesarji. Nekaj časa smo vozili složno, nato pa je napadel prav Owsian, ki je na koncu tudi zmagal etapo. Sam sem etapo končal na drugem mestu, le nekaj sekund za zmagovalcem ter oblekel majico najboljšega na gorskih ciljih.”

Po drugem mestu Grošlja nedeljska zmaga Katrašnika
Gašper Katrašnik je bil v ospredju že na petkovi etapi, ko je v šprintu osvojil sedmo mesto. Na tisti etapi je slabše odpeljal zadnji ovinek in izgubil nekaj dragocenih metrov, danes pa je napadel brez kompromisov in si privozil novo zmago!

Gašper Katrašnik: “Današnja etapa je bila precej živčna, v prvi polovici dneva je tudi pihal bočni veter, tako da se je skupina tudi že razbila, a smo se polovili nazaj. V zaključku smo odpeljali dva kroga čez klanec, cilj pa je bil ravninski. Na zadnjem vzponu so napadli kolesarji ekipe Elkov in glavnino razredčili na vsega 30-40 kolesarjev. Dobro sem se počutil in vedel, da sem lahko v cilju najhitrejši. Per in Grošelj sta me v zadnji kilometer pripeljala povsem v ospredje, sprint sem začel prvi in prvo mesto zadržal vse do ciljne črte!”

KK Adria Mobil

(Foto: Mario Stiehl)