Kdo so požigalci pri Višnji Gori?

Kdo so požigalci pri Višnji Gori?

-
0 327

Ob 17.16 je v naselju Sela pri Višnji Gori, občina Ivančna Gorica, zagorela večja količina železniških pragov in manjši leseni objekt v bližini počitniške hišice. Požar so pogasili gasilci PGD Stična, Višnja Gora in Vrh nad Višnjo goro. Domačini imajo še vedno strah pred požari, ki so se dogajali letos avgusta. Ta požar pa je strah še povečal, so nam sporočili.

Skrbi nas namreč da bi se požigalec lotil gospodarskih poslopij, hlevov, kozolcev, hiš.Na ogled požara so prišli tudi policisti ki menijo da požigalec požiga iz dolgčasa in ne z namenom da bi uničeval. Čeprav je do sedaj povzročil z požiganjem več tisoč evrov škode.Ta požar se je zgodil včeraj 21.11.2016 ob 17.16. so bili aktivirani gasilci PGD Stična, Višnja Gora in Vrh nad Višnjo goro. Po besedah domačinov pa naj bi gorelo že okoli 15:30 ure ker pa so sumili da lastnik kuri veje oz. kakšne odpadke niso takoj klicali gasilcev saj naj bi tudi videli človeka ki naj bi hodil okoli vikenda kjer je gorelo niso pa videli ali je lastnik ali kdo drug zato so gasilce klicali kasneje.Lastnik je še dodal da je bil pred 3 tedni na vikendu in da je nemogoče da bi prišlo do samovžiga saj ni imel nobenega takega vira da bi se lahko vžgalo.
Okoli 17.30 ure je voznik gasilskega vozila PGD Višnja Gora ki je bil na intervencijski vožnji na požar Sela pri Višnji Gori zapeljal čez travo in obtičal na njivi. Avtomobil je obtičal na razmočeni njivi pomagali so okoliški prebivalci ki so gasilsko vozilo in dva gasilca s traktorjem potegnil z njive. V avtomobilu so bili sicer štirje gasilci ampak sta dva gasilca nadaljnjih 50-60 metrov nadaljevala peš in pomagala pri gašenju nato sta se jim pridružila še gasilca s avtomobilom ki je malo prej obtičal na njivi in so ga izvlekli s traktorjem. Na makadamski poti je obtičal tudi gasilski tovornjak PGD Stična ki je bil ravno tako na intervencijski poti na požar na Selih pri Višnji Gori k sreči pa tovornjaka ni bilo treba izvleči.

Moramo pa se vseeno zahvaliti vsem gasilcem saj kljub različnim pogojem odlično opravljajo svoje delo tudi takrat, ko je njihovo delo oteženo tako kot včeraj ko sta dve vozili obtičali na razmočenem terenu, so nam sporočili domačini.