Kje bo v sredo snežilo, nevarnost poledice

Kje bo v sredo snežilo, nevarnost poledice

-
0 2400

Sreda bo zaradi vpliva sredozemskega ciklona prinesla dokaj izdatno sneženje predvsem Gorenjski in Koroški, občasno pa lahko tudi Notranjski in širšemu območju Ljubljane, napovedujejo vremenoslovci (ARSO).

Ponoči bodo zahodno Slovenijo že zajele padavine, ki se bodo do jutra razširile tudi nad osrednje kraje. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo, ponekod bo možna poledica. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, ob morju okoli 7 °C.

Jutri se bodo padavine razširile na vso Slovenijo. Predvsem v severnih in deloma osrednjih krajih bo lahko snežilo do nižin. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, ob morju do 10 °C.

OBETI
V četrtek bo oblačno, občasno bodo še padavine, po nižinah v notranjosti bo večinoma snežilo. V petek bo na Primorskem delno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo oblačno, ponekod bo občasno še naletaval sneg. Pihal bo veter vzhodnih smeri.

Od sobote do ponedeljka bodo naši kraji še pod vplivom obsežnega ciklonskega območja nad severnim Sredozemljem, ki bo počasi slabelo in se pomikalo proti vzhodu. V ponedeljek se bo nad zahodnimi Alpami okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v nadaljevanju tedna vplivalo na vreme pri nas.

V soboto in nedeljo bo precej oblačno, občasno bo predvsem v vzhodni polovici Slovenije še lahko rahlo snežilo. Od ponedeljka do četrtka bo suho in hladno zimsko vreme, več sončnega vremena bo v višjih legah.  (Arso)