Kje bodo kresovali?

Kje bodo kresovali?

-
2 606

Nocoj bodo zagoreli kresovi.

18.00 – ŠPORTNO TURISTIČNO DRUŠTVO BELA CERKEV vabi na 10. TRADICIONALNO PRVOMAJSKO KRESOVANJE S POHODOM NA VINJI VRH V NEDELJO, 30. aprila 2017, ob 18.00 uri. Zbor pohodnikov bo v Športnem parku v Beli Cerkvi od koder bo potekal pohod na Vinji vrh. Ob 21. uri bomo zakurili prvomajski kres,

18.00 – Tradicionalno kresovanje na Trški Gori, Lovski dom Trška gora

20.00 -Tako bo tudi letos v počastitev delavskega praznika za člane Zveze delavskih sindikatov Slovenije – Solidarnost na predvečer 1. maja, v nedeljo, 30. aprila ob 20.00 uri, na Gorjancih pri Miklavžu družabno srečanje.

20.00 – V Novem mestu vas to nedeljo vabijo na lokacijo Knjižnice pod krošnjami na Pumpnci, na Župančičevem sprehajališču, kjer bodo ob 20.30 prižgali kres. Krajša kulturna prireditev se bo začela ob 20.00 z nagovorom predanega zagovornika delavskih pravic Blaža Gselmana. Borbenega delavskega duha si bomo obiskovalci s petjem pričarali sami. V pomoč in spodbudo nam bodo vokal Marije Jerele pospremljen s harmoniko ter člani skupine Doctor Doctor. Organizatorji obiskovalce še naprošajo, da delavske pravice pridejo obeležit tudi z mislijo na mati Zemljo ter se na Pumpnco odpravijo peš ali na kolesu. Tisti, ki pa se prevozu z notranjim izgorevanjem res ne morejo odpovedati, pa imajo možnost parkirati na parkirišču pri bivšem Novoteksu ali pri stadionu.

20.00 – Kresovanje bodo pripravili tudi v trebanjskem mestnem parku. Začetek ob 20. uri.

Če boste kresovali tudi v vašem kraju in želite povabiti še koga, nam to sporočite.