Pogrešanega Klemena so našli mrtvega

Pogrešanega Klemena so našli mrtvega

-
0 1796

Na Krvavcu se je danes nadaljevala obsežna iskalna akcija za pogrešanim Klemenom Musulinom, doma iz Trebnjega. Klemena, ki so ga iskali že ves teden, so danes našli mrtvega.

Kot so sporočili s PU Kranji, je bilo iskalno območje razdeljeno na 61 območij, ki jih je do 12. ure pregledovalo 240 usposobljenih iskalcev. 11 območij je bilo takih, da so zahtevali alpinistično opremo in visoko stopnjo usposobljenosti iskalcev. Ta območja so pregledovali policisti gorske enote in gorski reševalci.

V iskalni akciji je bil uporabljen tudi policijski helikopter, ki je pregledoval najbolj nedostopna območja Krvavca in brezpilotnik.

Pogrešani je bil okoli 12. ure najden med Krvavcem in naseljem Kokra na višini okoli 1.000 metrov, pojasnjujejo na PU Kranj. Kot kaže, je padel čez višji skalni skok in umrl.

Na PU Kranj so se še zahvalili vsem, ki so pogrešanega iskali kar teden dni. Za Klemenom Musulinom iz Trebnjega se je namreč vsaka sled izgubila pretekli teden, ko naj bi se s službene zabave sam peš podal v dolino. Prva akcija je stekla že v noči na preteklo soboto, ko je pri iskanju sodelovalo okoli 70 ljudi, našli pa so le telefon pogrešanega.

pred tem…Pogrešanega sicer iščejo že ves teden, vendar doslej iskanje ni bilo uspešno. Na delu je 250 policistov, gasilcev, gorskih reševalcev in vodnikov psov, ki pa jim nekaj težav povzroča vreme.

Na Krvavcu so sicer danes omejili gibanje, tam so le reševalci in družinski člani pogrešanega. Ekipe prečesavajo celotno območje Krvavca, tudi grape in težje dostopne jame, kamor so se spustili tudi z vrvmi.

Za Klemenom Musulinom iz Trebnjega se je vsaka sled izgubila pretekli teden, ko naj bi se s službene zabave sam peš podal v dolino. Prva akcija je stekla že v noči na preteklo soboto, ko je pri iskanju sodelovalo okoli 70 ljudi, našli pa so le telefon pogrešanega. Pri iskanju je sicer vse te dni sodelovalo ogromno prostovoljcev, ki so jih pristojni tudi opozorili, naj bodo previdni, saj gre za iskanje na precej nevarnem terenu.

Pogrešanega Klemena so našli mrtvega
(Klemen Musolin, PU Kranj)