Ko se kokoški strga – moj politični žolč

Ko se kokoški strga – moj politični žolč

-
8 971

Slehernemu Slovencu, še posebej nam, ki delamo v zasebnem sektorju, se ob političnem napihovanju oz. hvaljenju, kako so poskrbeli za stabilnost naše države in to na vseh področjih, dobesedno dvigne pritisk.
Malo morje nakladačev, ki jim tudi približno ni jasno, kako je delati in zaslužiti v zasebnem sektorju. Naši politiki, s prekomernim administrativnim aparatom, v času sodobne tehnologije, poznajo le zakone, ki so jih sprejeli, a v praksi ne vedo kako delujejo, razen na področju sankcij oz. visokih kazni, ki jih lahko zaradi mišje dlake prejme zasebnik (ne mislim za delo v prehrani).

Potem pa imamo projekte, ki jih vodi država, s podizvajalci, ki si jih je izbrala na t.i. razpisih. Ne manjka zapletov, napak in seveda finančnih presežkov. Javnost redko izve, da je bil kdo za veliko napako in to z javnim denarjem, pa tudi zaradi laganja, sankcioniran. V zasebnem sektorju je to povsem drugače. Z izgubo zaposlitve, denarno kaznijo in zagotovo s slabo referenco pri iskanju nove zaposlitve. Pri ‘vsemogočnih’ pa se največkrat zgodi, da ga premestijo na drugo delovno mesto.

‘Politika je neke vrste obrt in se je moraš učiti, ‘ pa je bila izjava poslanca Franca Jurše, ki je sodeloval v polemiki odstopa Cerarja v tv oddaji Tarča. In če je politika obrt, bi bilo prav, da vsi politiki in uradniki postanejo samostojni podjetniki – obrtniki. Morda bodo le tako dobili realno sliko o podjetništvu v Sloveniji. Ob tem bodo spoznali, koliko je treba delati, da lahko dostojno preživiš. Vsekakor bi jih pri tem rad spomnil naj ne pozabijo na plačevanje vseh prispevkov oz. dajatev. Tudi zdravja jim želimo oz. z bolniško naj ne pretiravajo, razen, če jim bo kot espe uspelo zaslužiti nekaj več cekinov in bodo lahko odsotni z dela. Saj lahko v nasprotnem primeru, v času bolniške, ne bo nič kapnilo na poslovni račun, a mesečne prispevke pa bo vseeno treba plačati.

Kot zasebnik v Sloveniji delam že vse od osamosvojitve Slovenije, tako da dragi politiki, ne nakladajte o vašem deležu za uspeh gospodarstva. Raje poskrbite za red v vaši prekomerni administraciji, naredite konec nepotizmu, prezaposlovanjem funkcionarjev v podjetje, stricem iz ozadja, saj hočemo naprej. Poskrbite za pošteno odgovornost neodgovornih pri trošenju davkoplačevalskega denarja in tako dalje. Morda, če boste kdaj postali espe oz. obrtnik v pravem pomenu, vam bo jasno, da tako kot je, ne gre več. Do takrat pa nehajte z izčrpavanjem sodržavljanov. Če smo vas že izvolili, potem delajte za nas, za Slovenijo.

Naj dodam. Kot zasebnik v Sloveniji, ni nobena vlada za mojo dejavnost naredila nič. Popolnoma nič. Pa tudi nič ne zahtevam. Želim pa, da nehate s hvalospevi, kaj vse ste naredili za nas. Jaz in ostali sodržavljani smo za vaše plače in nepojasnjene finančne malverzacije, kjer pri številnih peša spomin, naredili zelo veliko. In če gre gospodarstvu dobro, naj gre končno tudi politiki. Čas je že.