Kolesarje pralo: Per drugi, Novak tretji

Kolesarje pralo: Per drugi, Novak tretji

-
0 114

Kolesarji novomeškega kluba Adria Mobil so se vrnil z ‘mokre’ dirke v Istri. Italijan Filippo Ganna je zmagovalec 2. GP Laguna Poreč. V zaključnem sprintu je premagal novomeška kolesarja Davida Pera in Domna Novaka.

Kolesarje je na 163 km dolgi dirki pralo ves dan. Odločilen trenutek na dirki se je zgodil po dobre pol ure dirkanja, ko je pobegnilo 14 kolesarjev. V skupini so vozili do Motovuna, ko je pobudo prevzel Domen Novak in narekoval hud tempo. Na vrhu vzpona mu je sledil le še klubski kolega David Per. Po nekaj kilometrih se je ubežnikoma pridružil Italijan Filippo Ganna , do lani član elitne ekipe Lampre Merida.

Pred dvema letoma je Ganna zasedel četrto mesto na svetovnem in evropskem prvenstvu na kronometer v kategoriji do 23 let. Z kako dobrim kolesarjem bosta imela opravka  v zaključku dirke nista niti slutila oba Adriina kolesarja. Napadala sta  ga zadnji 20 km vendar ga nista mogla otresti. Na koncu je zmagal Italijan pred Davidom Perom in Domnom Novakom, so sporočili iz novomeškega kluba. Rezultati dirke TUKAJ.