Kolesarji Adrie Mobila po Ardenih in okolici

Kolesarji Adrie Mobila po Ardenih in okolici

-
0 39

Pred vrhuncem kolesarske pomladne sezone Paris-Roubaix tudi Adriini kolesarji ne počivajo. V teh dneh so pod oz. po Ardenih. Ekipa je zbrana na severu Francije in nastopa na dirki Circuit des Ardennes.  Davida Pera in Gašperja Katrašnika v soboto čaka prestižna dirka do 23 let po Flandriji.

KK Adria Mobil nastopa na severu Francije na dirki Circuit des Ardennes. Danes so opravili z prvo etapo dolgo 166 km od Rocquignya do Poix-Terrona. Zmagovalec prve etape je Francoz Rémi Cavagna iz ekipe Klein Constantia, ki je prišel tri sekunde pred glavnini. Vsi Novomeščani v glavnini.

Na dirki v Franciji nastopajo: Jon Božič, Jure Golčer, Gorazd Per, Matej Drinovec in Kristijan Fajt. Žal je dan pred odhodom zbolel Domen Novak. Ekipa ga bo zelo pogrešala, saj je Domen na zadnjih dirkah dokazal, da je v odlični formi.

Kljub številnim pobegom se na koncu ni zgodilo nič dramatičnega. Pred sobotno, verjetno odločilno etapo so še vsi Adriini kolesarji v igri za visoka mesta. Čaka jih 173 km in šest gorskih ciljev.

Gorazd Per: »Danes je bila po  profilu lahka etapa, ko pa se je začelo dirkati pa je bilo daleč od tega. Prvih 80
km je bil tempo skupine zmeren, nato pa se je začelo dirkanje na polno do cilja. Sam sem pomagal Juretu Golčerju in Kristjanu Fajtu kolikor sem lahko. Jutri osebnih pričakovanj nimam, razen tega, da zaključim etapo, želim čim bolje pomagati Juretu in Kristjanu, ki se borita za dobro uvrstitev v skupnem seštevku«.

Ne daleč stran od Adriine ekipe se na dirko po Flandriji pripravljata David Per in Gašper Katrašnik bosta v soboto branila barve slovenske reprezentance do 23 let na legendarni dirki. David Per se je v Belgiji pred dnevi že izkazal na dirki Gent-Wevelgen. Pred dirko je povedal: »Od dirke pričakujem, da se bom boril za visoka mesta. Ta dirka mi je bila prvi večji cilj že pred začetkom letošnje sezone. Sem dobro pripravljen kar sem potrdil že z dirko Gent-Wevelgen in GP Adria Mobil, ko sem bil dvakrat četrti«.