Komiran 19-letnik grozil s sekiro in bežal pred policisti

Komiran 19-letnik grozil s sekiro in bežal pred policisti

-
0 1118

V torek zvečer je bilo zelo pestro in nevarno na območju Novega mesta. Močno opit najstnik je grozil s sekiro, ki pa je k sreči ni uporabil. Potem se je mladenič podal v beg z avtom. Več v policijske poročilu:

Novomeški policisti so nekaj pred 23. uro med kontrolo prometa v Novem mestu ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki je z nevarno vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Zapeljali so za kršiteljem in ga ustavili v Srebrničah. Med postopkom so ugotovili, da 19-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravil vozniškega izpita. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 1,25 miligramov alkohola (2,6 g/kg). Na osebnem avtomobilu Suzuki swift pa so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so policisti zasegli in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Prav tako so mu zasegli sekiro. Zoper najstnika sledi tudi ovadba za kazensko dejanje grožnje.

ZASEGLI UKRADEN AVTOMOBIL

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je 19. 7. dopoldne na izstop iz Slovenije pripeljal voznik kombiniranega vozila s pripeto prikolico, na kateri je bil natovorjen osebni avtomobil Renault capture. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Pri preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil avtomobil 18. 7. 2016 ukraden v Italiji. Renault capture so zasegli, 50-letnemu vozniku iz Srbije pa odvzeli prostost in ga pridržali. O ugotovitvah so policisti seznanili pristojno tožilstvo.

Komiran 19-letnik bežal pred policisti
(Foto: PMP Obrežje )