Komu služba v novomeškem turizmu?

Komu služba v novomeškem turizmu?

-
1 1010

Novo mesto oz. vsaj vodilni na lokalni politični sceni večkrat poudarjajo svojo uspešno delo in pomen podmladka. A očitno se še vedno prevečkrat ujamejo v lastnih zankah, ki jih predstavljajo javnosti. Lokalna politika je še vedno izredno paketna oz. polna kvot, ki očitno pripadajo določenim strujam. Slednje po lokalno-političnem dogovoru razdelijo in razpolagajo z delovnimi mesti, v lokalni upravi oz. podjetjih, ki so pod okriljem občine. Vse bolj očitno tudi v t.i. turistični ponudbi oz. glavni instituciji, ki naj bi poskrbela za promocijo in prepoznavnost dolenjske prestolnice in njene okolice.

V redakcijo smo prejeli ogorčen klic bralca, ki je okrcal izbor in nasvete določenih lokalnih politikov, ki so na izboru pametovali z nasveti. Ob tem nam bralec omeni, da so za t.i. turistično dejavnost, ki je pod okriljem občine, izbrali mnogo starejšo osebo, slednja med drugim naj ne bi obvladala angleškega jezika. Ob tem se sprašuje, čemu služijo pridobljena znanja na različnih področjih, tudi jezikovnem, če potem mesto zasede nekdo, ki vsaj s slednjim ni najbolj izkušenj. Čemu sploh takšni razpisi in komu so namenjeni in ali si občina res želi svoje mesto približati tujim turistom, še sprašuje ogorčeni.

  • lito zelezna

    V Turistično informacijskem centru Novo mesto vas s koristnimi informacijami napotimo na najzanimivejše lokacije v mestu in okolici. Tu dobite vse podatke o prenočiščih, gostinski ponudbi, prireditvah, zabavi, športu in drugih možnostih aktivnega preživljanja prostega časa. Po dogovoru vam organiziramo ogled Novega mesta in okolice z lokalnim turističnim vodnikom. V TIC-u imamo tudi bogato izbiro turističnih spominkov. Za kolesarjenja željne, so na voljo za izposojo štiri gorska kolesa.

    Kako lepo napisano – a v resnici ko prideš po informacije ti porinejo katalog in ti rečejo preberite si, vse notri piše. Me pa resnično zanima kako to izpade ko pridejo tuji turisti in jih pričaka nekdo brez znanja enega tujega jezika??!! Upamo lahko samo da bo tako še max kako leto, dokler se nekaterim ne izteče mandat…