FOTO: Koncert Novomeškega simfoničnega orkestra

FOTO: Koncert Novomeškega simfoničnega orkestra

-
0 297

V Šentjerneju so v petek pripravili koncert Novomeškega simfoničnega orkestra.

Novomeški simfonični orkester, ki je nastal leta 1989 v Glasbeni šoli Marjana Kozine Novo mesto, je eden pomembnejših ljubiteljskih sestavov te vrste v Sloveniji. Jedro orkestra sestavljajo učitelji ter sedanji in nekdanji učenci glasbene šole, že vrsto let pa orkester plodno sodeluje tudi s številnimi poklicnimi solisti, zlasti s pevci iz različnih držav in kulturnih okolij.

Tudi na letošnjem koncertu se je Novomeški simfonični orkester predstavil z bogato zastavljenim programom.

Od pomembnejših klasičnih skladb naj omenimo CarminoBurano nemškega skladatelja in pedagoga Carla Orfa, L’Arlésienne Suite št. 2 francoskega skladatelja Georgesa Bizeta ter Concertino za klarinet in orkester prav tako nemškega skladatelja Carla Marie von Webra.

Iz zakladnice filmske glasbe je orkester tokrat predstavil melodije iz filma Avatar, v modernejši preobleki pa so simfoniki zazveneli v skladbah Stairway to Heaven in ljudski Nocoj je ena luštna noč.

Koncert so obogatili: mladi novomeški klarinetist Benjamin Burger,  vokalni trio Caruso, mešani pevski zbor pod vodstvom Jožice Prus ter otroški pevski zbor Glasbene šole Marjana Kozine pod vodstvom Petre Slak.

(FOTO: Robert Kokol/Foto Asja)