Cerar: koalicija dela naprej

Cerar: koalicija dela naprej

-
2 126

Premier Cerar je komentiral stanje v vladni koaliciji. Kolaicija dela naprej, pravi Cerar, četudi sta bila koalicijska partnerja preglasovana. Vlada je namreč ministrico Kolar Celarčevo pooblastila za sporazum z zdravniškim sindikatom Fides. Kolaicija dela naprej, pravi Cerar, četudi sta bila koalicijska partnerja danes preglasovana.

Ministrica mora do 12. decembra predložiti vso potrebno reformno dokumentacijo.

Seja vlade se je z veliko zamudo – prestavili so jo kar štirikrat – vendarle začela in vse bolj diši po predčasnih volitvah. Na to kažejo tudi besede poslanca SD Han pred skupno izjavo koalicije. Cerar vztraja pri glasovanju o sporazumu s Fidesom, edina možnost pa je preglasovanje.

Na to kažejo tudi besede vodij poslanskih skupin SD in SMC Matjaža Hana in Simone Kuster Lipicer pred skupno izjavo koalicije. “No, pa da se še zadnjil postavimo skupaj,” je dejal prvi, druga pa se je k novinarjem obrnila z besedami: “Verjetno želite še zadnje ekskluzivne posnetke.”

V DeSUS in SD opozarjajo, da glasovanje o sporazumu za vsako ceno ni dobra popotnica za razmere v koaliciji. “Upam, da so nam zvezde naklonjene, da bomo zadevo vendarle rešili, sicer ne vem, kako. Zdaj zgleda tako, da se malo peljemo po hribu navzdol brez zavor. Tako da ne vemo, kako bo speljan zadnji ovinek,” je razmere slikovito opisal Han.

Da koalicija poka po šivih, je bilo jasno že pred današnjo sejo, ki se je, potem ko so jo kar štirikrat prestavili, začela ob 12. uri.

(24ur.com)