Košarka: Primorci premagali Krko

Košarka: Primorci premagali Krko

-
0 120

Košarkarji Krke so se v domači dvorani pomerili z moštvom Primorske. V Ligi Nova KBM so Novomeščani v domači dvorani klonili proti ekipi Sixt Primorska. Primorci so slavili z 79:66. Sixt je vodil že ob polčasu s 40:28. Tudi po koncu tretje četrtine vodijo s 57:48. Prvo četrtino so dobili Primorci s 15:14.

Primorci so trenutno vodilna ekipa državnega prvenstva z izkupičkom 14 točk (šest zmag, dva poraza), Krka pa je z desetimi točkami na osmem mestu (tri zmage, štirje porazi).

Simon Petrov, trener Krke: “V treh dneh nas čakata dve tekmi s Primorsko. Zavedamo se, za kako kakovostnega nasprotnika gre, o tem pa dovolj govori tudi to, da so vodilno moštvo tako v regionalni ligi kot v Ligi Nova KBM. Tudi mi smo v seriji dobrih rezultatov, ki jo želimo nadaljevati. Za to pa bo treba biti zelo zbran skozi celo tekmo in ne dovoliti nasprotniku, da se razleti v napadu. Rabili bomo tudi pomoč naših navijačev, zato jih vabim v čim večjem številu ,da nas pridejo podpreti. Upam, da bo Jošilo ozdravel in bo sposoben igranja na nedeljski tekmi.”