Košarkarji Krke odpravili Primorce

Košarkarji Krke odpravili Primorce

-
0 38

Košarkarji Krke so z zmago začeli drugi del tekmovanja in se tako oddolžili Koprčanom, ekipi Sixt Primorska, za dva poraza v prvem delu. Novomeščani so v Ligi Nova KBM za prvaka Primorce odpravili z 80:76 (21:20, 21:19, 10:18, 28:19).

Obe ekipi sta bili pred reprezentančnim premorom udeleženki finalnega turnirja Pokala Spar; Krka je takrat v polfinalu priznala premoč Šenčurju, Primorci pa so dobili tako polfinalno kot finalno tekmo ter prišli do prve klubske lovorike.

Razplet današnjega dvoboja je bil večji del tesen. Po izenačeni prvi polovici, ki so jo za tri točke dobili domačini, so ti imeli manjšo krizo v tretji četrtini, v kateri so dosegli le deset točk.

Toda zaostanek 52:57 ni bil usoden, saj so Novomeščani odlično začeli zadnji del ter tekmece takoj ujeli. Pri izidu 58:57 se je tekma tako znova začela, v zadnji četrtini pa so imeli krizo tudi gostje; po delnem izidu 9:2 so Novomeščani prišli do nekoliko večje prednosti, ki je nato v zadnji minuti gostom ni več uspelo ujeti.

Marjan Čakarun je še zbudil nekaj upanja za goste, ko je znižal na 71:74, a je potem Krka na hitro prišla do novega vodstva (78:71), koš Domna Bratoža pol minute pred koncem za 80:71 pa je pomenil dokončno slavje za novomeško zasedbo; gostje so ob koncu s trojko Tadeja Fermeta le nekoliko ublažili poraz.

Pri Krki je bil najboljši strelec Saša Zagorac z 20 točkami, po 13 sta jih dodala še Žiga Dimec in Marko Jošilo. Pri gostih pa je Matic Rebec dosegel 17 točk, Čakarun pa dve manj.

V naslednjem kolu bo Krka 10. marca doma igrala proti Helios Suns, Sixt Primorska pa bo dan pozneje gostila Šenčur GGD.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Simon Petrov, trener Krke:
“Težka tekma, tako kot je bilo tudi pričakovati, saj je Primorska zelo kakovostno moštvo. Za zmago smo morali dati vse od sebe, a s srčno in borbeno igro ter glasno spodbudo s tribun nam je uspelo.”

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Čestitke Krki za zasluženo zmago. Imeli smo svoje priložnosti, vendar v nekaterih situacijah reagirali nespametno. Kljub vsemu smo se dobro borili.”