Kraft z 250 m do potrditve globusa

Kraft z 250 m do potrditve globusa

-
0 41

Planiški praznik se je končal s posamično tekmo, na kateri so zaradi vetra izpeljali le eno serijo. Zmagovalec tekme in sezone svetovnega pokala je Avstrijec Stefan Kraft.

23-letni Avstrijec, ki je tudi najboljši v seštevku poletov, je še enkrat dokazal, da je bil to zimo prvi skakalec, saj je pristal pri 250 metrih in slavil osmo zmago v letošnji sezoni. Drugouvrščenega Nemca Andreasa Wellingerja (235 m) je ugnal za osem točk. Tretji je bil neuničljivi Japonec Noriaki Kasai (239 m).

Najboljši Slovenec je bil Peter Prevc, šesti. Poletel je 229 metrov daleč in bil zadovoljen s svojim nastopom. “Všeč mi je, da sem sezono končal z lepim skokom in nadpovprečnim rezultatom.” Jurij Tepeš, ki je skakal z višjega zaletišča kot Prevc, je pristal pri 231,5 metra in končal na osmem mestu. “Oba sta naredila najboljše polete v letošnji Planici,” je bil zadovoljen trener Goran Janus.

V finalu nastopilo osem skakalcev
Domen Prevc, v skupnem seštevku najboljši Slovenec (6. mesto), je osvojil 17. mesto, Jernej Damjan 24. in Anže Lanišek 25. V finalu je nastopilo le osem skakalcev, žirija je nato presodila, da je veter preveč spremenljiv in direktor tekem svetovnega pokala Walter Hofer je kameram nakazal, da je tekma končana. Priložnost sta v finalu od Slovencev dobila Lanišek in Damjan, Damjan se je zelo razveselil 226 metrov dolgega poleta.

(mmc)