FOTO: Krkakši že šestič z izjemnim tednom

FOTO: Krkakši že šestič z izjemnim tednom

-
0 380

Že šestič zapored so v novomeški Krki začeli z družbeno odgovorno akcijo Krkin teden humanosti in prostovoljstva. Z dobrimi deli želijo krkaši vsaj malo polepšati dan pomoči potrebnim ter vzbuditi v nas in okolju, v katerem delujejo, solidarnost in prostovoljstvo. Tudi v letošnjem izrednem tednu sodelujejo krkaši tako iz Slovenije kot tudi tujine.

Tudi letos darujejo kri, zbirajo hrano, oblačila, šolske potrebščine, igrače na vseh lokacijah po Sloveniji. Pridružili se jim bodo še krkaši v 17 drugih državah. Na ta način so v zadnjih petih letih zbrali že 15,7 tone potrebščin in oblačil ter napolnili 3.670 prehranskih paketov, tudi letos jih bodo v sodelovanju z Rdečim križem in Karitas.

Krkakši že šestič z izjemnim tednomPreprosta in učinkovita pomoč Krvodajalske akcije v novomeškem centru za transfuzijsko dejavnost se je danes zjutraj udeležila tudi Nataša Ucman iz Razvoja in proizvodnje zdravil.

Ob tem nam je povedala: »Kri darujem zato, ker se mi to zdi zelo preprost in učinkovit način, da pomagam. Tega ne počnem samo v okviru tega tedna, ampak tudi sicer.

Številne obveznosti vsakemu od nas narekujejo hiter tempo življenja, zato je toliko bolj spodbudno, ko vidim, da si krkaši še vedno v velikem številu vzamemo čas in z darovanjem krvi pomagamo sočloveku.«

 

 

Želi si, da bi se krvodajalskih akcij v Krki in tudi sicer še bolj množično udeleževali. Vse tiste, ki se obotavljajo, pa skuša motivirati z mislijo angleškega pisatelja Lewisa Carrolla: »Ena od velikih skrivnosti življenja je, da je zares kaj vredno le tisto, kar naredimo za druge.«

Prvi dan Krkine družbeno-odgovorne akcije smo sodelovali tudi na drugih dejavnostih.

Rezultati prvega dne so:

–                  kar 62 krvodajalcev je zbralo dobrih 28 litrov krvi, 13 jih je kri darovalo prvič,

–                  20 prostovoljcev je na Karitasu pomagalo pripraviti 450 prehrambnih paketov,

–                  družili smo se s starostniki v 3 domovih starejših občanov in z varovanci
delovnih centrov in šol za učence s posebnimi potrebami.