Krkaši odpravili Rogaško

Krkaši odpravili Rogaško

-
1 28

Začelo se 4. kolo Lige Nova KBM za prvaka. Šenčur GGD je po podaljšku odpravil Šentjur, novomeška Krka pa je na domačem igrišču ugnala Rogaško s 96:78. Krka tako na lestvici ostaja prva.

KRKA : ROGAŠKA 96:78 (25:22, 25:14, 26:20, 20:22)

Obračun ekip, ki sta bili pred tekmo v pozitivnem stanju (2-1), je pripadel Krki, ki si je tako utrdila položaj med prvimi štirimi ekipami, ki bodo napredovale v polfinale.

Novomeščani so zasluženo prišli do dveh točk, večji del naloge pa so opravili v zaključku prvega polčasa, ko so za več kot štiri minute zaprli vse dohode do svojega koša in naredili delni izid 14:1 za vodstvo s štirinajstimi točkami prednosti.

Tega zaostanka gostje niso več nadoknadili, saj so imeli nasproti zelo razpoloženega tekmeca, ki je zadel dvanajst trojk iz štiriindvajsetih poskusov ter imel 70-odstotni met za dve točki (21:30). Na začetku drugega polčasa je Krka povedla s 63:42 in se dokončno otresla vseh skrbi. Domači strateg Simon Petrov je priložnost ponudil vseh razpoložljivim igralcem, med katerimi je Žiga Dimec zbral 21 točk, Dalibor Đapa 16, najvišji statistični indeks pa je imel Marko Jošilo za 14 točk, 9 skokov in 5 podaj (24). Krka je nastopila brez obolelega Saše Zagorca.

Pri Rogaški ni bilo izstopajočega posameznika; Miha Fon je dosegel 15 točk, Mitja Nikolić 14, Rashun Jarrel Davis pa 13.

V naslednjem kolu (31. 3.) bo Krka gostovala v Šenčurju, Rogaška pa bo gostila zasedbo Helios Suns.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Simon Petrov, trener Krke:
“Tekmo smo nadzirali od samega začetka. V drugi četrtini smo nekoliko bolj pritisnili in naredili razliko, nato pa z nepopustljivo obrambo in razpoloženim napadom prišli do zmage. Mislim, da so gledalci lahko videli lepo košarkarsko predstavo.”

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Favorizirana ekipa Krke je sploh v prvem polčasu pokazala, zakaj je favorizirana. V drugem delu se nismo uspeli pobrati in izgubili z visoko razliko.”