Kršitve tovornjakarjev, najvišja globa 19.000€

Kršitve tovornjakarjev, najvišja globa 19.000€

-
0 486

Policisti Policijske uprave Novo mesto in policisti Specializirane enote za nadzor prometa so v sredo med 6. in 11. uro na avtocestnem postajališču Dul opravljali poostreno kontrolo tovornih vozil. Promet so v smeri proti Obrežju preusmerili preko avtocestnega postajališča, kjer so v petih urah kontrolirali 17 tovornih vozil in kar pri 12-ih ugotovili več kršitev cestnoprometnih predpisov.

V šestih primerih so ugotovili, da so vozniki kršili predpise, ki določajo obvezne počitke in odmore poklicnih voznikov tovornih vozil. Opravljeno je bilo tudi tehtanje tovornih vozil. Preobremenjena so bila štiri tovorna vozila z največjo dovoljeno maso do 12 ton in eno tovorno vozilo z največjo dovoljeno maso nad 12 ton. Pri treh tovornih vozil so bile ugotovljene tehnične pomanjkljivosti. Zaradi kršitev so iz prometa izločili 15 vozil (tovornih in osebnih) in ugotovili še številne druge kršitve cestnoprometnih predpisov.

Voznik tovornega vozila italijanskih registrskih oznak, ki ni imel urejenega dovoljenja za izredni prevoz (tovor je presegal dovoljeno dolžino), je daljše obdobje kršil tudi predpise, ki določajo obvezne počitke in odmore. Zaradi kršitev so vozniku in prevozniku izrekli globo v višini skoraj 19.000 evrov.

Zasegli so osebni avtomobil 28-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in iz
prometa izločili osebni avtomobil, na katerem je bilo razbito vetrobransko steklo.

Kršiteljem so policisti izdali plačilne naloge, uvedli hitre postopke, tujcem izrekli mandatne kazni
in o kršitvah z obdolžilnimi predlogi seznanili sodišče.