KS Center vabi na okrasitev mesta

KS Center vabi na okrasitev mesta

-
0 286

KS Center Novo mesto tudi letos vabi krajane in podjetnike, da skupaj okrasijo ulice starega mestnega jedra. Lansko leto so v Krajevni skupnosti Center Novo mesto organizirali prvo delavnico izdelovanja adventnega okrasja – »Skupaj okrasimo našo krajevno skupnost« ter okrasili obrobne novomeške ulice. Projekt je med krajani naletel na odličen odziv, zato ga bodo letos ponovno izvedli in morda tako začeli z lepo tradicijo.

Krajani se bodo zbrali to soboto, 19. novembra v banketni dvorani Gostišča na trgu. Tudi letos bo delavnica potekala pod strokovnim vodstvom Andreje Bartolj Bele, profesorice naravoslovja, strokovnih modulov ter praktičnega pouka s Srednje kmetijske šole GRM.

Na delavnico Svet KS Center vabi vse krajane ter gostince, trgovce in druge zaposlene v tej krajevni skupnosti. Vse potrebščine in material za izdelavo okrasja bodo udeleženci brezplačno dobili na delavnici. Izdelovalo se bo zimzeleno okrasje (venčki, girlande, okrasne krogle …), ki ga bodo udeleženci kasneje razobesili na vidna mesta svojih domovanj, vrtov ali lokalov. Girlanda in okrasne krogle pa se bodo kasneje namestile na vidna mesta v starem mestnem jedru in bodo tam ves adventni čas.

Udeležence organizatorji prosijo, da naj na delavnico pridejo točno ob 10:00, saj bodo takrat predstavljeni postopki izdelave okrasja.

Organizatorji zainteresirane naprošajo, da svojo udeležbo na delavnici potrdijo na ks.center@novomesto.si ali na telefonsko številko 041 594 603, da bodo lahko zagotovili dovolj materiala za okrasje.