Vetrovno mokre kvalifikacije Kobayashiju

Vetrovno mokre kvalifikacije Kobayashiju

-
0 165

Smučarji skakalci nadaljujejo z novoletno turnejo. Iz nemškega Garmischa – Partenkirchna so se preselili v tirolski Innsbruck. Ob 14. uri so se začele kvalifikacije, ki pa jih je večkrat prekinilo deževno in vetrovno vreme. Celo za pol ure. Na četrtkovo tekmo se je uvrstilo vseh sedem Slovencev. Odlično sta nastopila Bartol, ki je bil 9. in Damjan, ki je osvojil 10. mesto. Žiga Jelar je bil 22., Peter Prevc 26., Timi Zajc 29., Nejc Dežman 35. in Domen Prevc 46.

Vendar avstrijski vremenoslovci za sredo napovedujejo precej nevaren razvoj vremena. Predvsem za zahod Tirolske napovedujejo nevihte z dežjem in močan veter, ki bo v sunkih dosegal hitrost od 100 do 130 km/h. Zaradi silovitega vetra opozarjajo tudi na nevarnost vetroloma.

Novoletna tekma smučarjev skakalcev v Garmisch-Partenkirchnu je prinesla izjemen ekipni uspeh naših orlov. Tilen Bartol je po drugem mestu v prvi seriji zablestel s končnim 5. mestom, Peter Prevc je dvig forme potrdil z 8. mestom, Jernej Damjan je bil 13., točke pa še mladima Žigi Jelarju in Timiju Zajcu.