KZS ne podpira lige ABA in Evropskega pokala

KZS ne podpira lige ABA in Evropskega pokala

-
0 19

Košarkarska zveza Slovenije je danes (torek) opravila telefonsko konferenco s predstavniki FIBA Europe. Zveza je zaostrila svoja stališča in ne podpira več regionalne Lig ABA, obenem pa tudi ne Ulebovega Evropskega pokala. V boju za oblast v klubski košarki, ki poteka na stari celini, se je KZS odkrito postavil na stran Fiba Europe. Lige ABA tako slovenska zveza ne podpira več, napovedala pa je tudi kazni za klube, ki bodo v naslednji sezoni nastopali v tekmovanjih, ki jih Fiba ne priznava.

Fiba Europe je v pogovoru med vrsticami sporočila, da se za poslušnost KZS-ju obeta nagrada in naj bi slovenski prvak tako v prihajajoči sezoni dobil neposredno mesto v Fibini ligi prvakov.

V dopisu je KZS poudarila naslednje:

Glede na dejstvo, da je Liga ABA podpisala sporazum o sodelovanju z ECA in s tem podpira nelegalno vezalno ravnanje ECA, KZS ne podpira Lige ABA v trenutnem formatu.
KZS potrjuje, da je lahko, glede na svoje pravilnike in statut, vsaka ekipa, ki sodeluje v tekmovanju, ki ni priznano s strani FIBA/FIBA Europe suspendirana iz vseh tekmovanj pod okriljem KZS. Glede na to dejstvo se KZS obvezuje uveljaviti sankcije proti vsakemu klubu, ki bi nastopil v tekmovanju Eurocup, ki ga organizira ECA.