Še kakšna snežinka, potem menda konec

Še kakšna snežinka, potem menda konec

-
7 1253

Jutro bo pretežno oblačno. Bo pa zjutraj topleje kot je bilo danes. V večjem delu Slovenije bo okoli 3 stopinje pod ničlo, še malce hladneje bo na Koroškem in v Alspih dolinah, do – 5, medtem ko bo na Primorskem od 1 do 3 stopinje Celzija. Sobota bo pretežno oblačna. Največ sončnih žarkov bo na skrajnem SV države. Na Primorskem, Notranjskem in v JV Sloveniji bodo popoldne spet nastajale rahle padavine. Na Primorskem bo dež, drugje snegec.

Čez dan bodo temperature okrog ledišča. Razen na Primorskem, kjer bo topleje. Na Goriškem 5, ob morju 7 stopinj. V Alpskih dolinah in v Pomurju bo do 2 stopinji nad ničlo.

V gorskem svetu bo jutri prevladovalo oblačno vreme. V hribih Z in južne Slovenije bo občasno rahlo snežilo, ponekod deževalo. Pihal bo zmeren JZ veter. Nevarnost proženja plazov se je povečala na 3 stopnjo. Temperatura na 1500 m bo okoli -3, na 2500 m pa okoli -6 °C.

V nedeljo se bo delno zjasnilo. Zjutraj bo po nekaterih nižinah in kotlinah megla. Mraz se bo dokončno poslovil. Zjutraj bo okrog ledišča, čez dan okoli 5, ob morju do 12 st C. V ponedeljek se bodo oblaki vrnili. Padavine, dež, se bodo z zahoda postopoma razširile nad vso državo. Zjutraj bo okrog -2, čez dan okoli 6 st C. Tudi v torek bo prevladovalo oblačno vreme. Občasno se bodo še pojavljale padavine, ki bodo pogostejše v Zahodni polovici države. Podobno vreme bo tudi v nadaljevanju tedna.