Lampičeva do uspeha kariere

Lampičeva do uspeha kariere

-
0 33

Po eno tedenskem premoru so se tekme svetovnega pokala v smučarskem teku nadaljevale s sprintom v klasični tehniki v norveškem Drammnu. Najboljši izid v karieri doslej pa je na tehnično zahtevni progi v centru mesta dosegla Anamarija Lampič, ki je osvojila odlično 7. mesto.

Lampičeva do uspeha kariera

(foto: Anamarija Lampič/GEPA)

Lampičeva je tako drugič v karieri nastopila v polfinalu. Na polovici 1,2 km proge se je zdelo, da je Anamarija izgubila stik z najboljšimi, a je nato v nadaljevanju nadoknadila zamujeno ter se v cilju razveselila tretjega mesta v skupini. Žal je bil čas prepočasen za napredovanje. Kljub temu pa je Anamarija prišla s 7. mestom do uspeha kariere. ″Vedno sem pozitivna, nasmejana. Bila sem sicer nekoliko živčna. Zdelo se mi je, da danes lahko, da sem bila dovolj močna. Takšnega rezultata pa nisem pričakovala. Štartala sem zelo dobro, največ težav sem imela na zadnjem klancu pred spustom. V zaključku pa sem bila vedno zelo močna. Žal sem obstala v polfinalu. Imela sem nekoliko smole, saj mi je v finišu v zadnjem koraku spodrsnilo, ampak to se dogaja v športu. Sem zelo zadovoljna. Prva skupina je bila nekoliko močnejša, vendar menim, da sem bila v finišu še vedno zelo močna, a je na koncu nekaj zmanjkalo. To je šport. Znam se dobro spuščati. Morda me je rešilo, da sem šla zadnja na spust, saj je v zadnjem ovinku Finka padla. Na hitro sem odvila in pridobila nekaj hitrosti. Mi je dobro uspelo,″ je po tekmi menila Anamarija Lampič.

V finalu je slavila Norvežanka Maiken Caspersen Falla, druga je bila njena rojakinja Ingvild Flugstad Oestberg, tretja pa Švedinja Stina Nilsson.