Lampičeva osma v klasičnem šprintu

Lampičeva osma v klasičnem šprintu

-
0 22

Druga končna odločitev v teku na smučeh na 23. zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu je bil šprint v klasični tehniki, kjer se je z 8. mestom izkazala Anamarija Lampič.

Skozi kvalifikacijske boje šprinta v klasični tehniki, ki je bil na sporedu šele drugič v zgodovini iger, so se prebile tri naše tekmovalke, izkušena Katja Višnar ter mladi Anamarija Lampič in Alenka Čebašek, medtem ko je bila Nika Razinger prepočasna za uvrstitev v izločilne boje. Žal je le malo za uvrstitev v izločilne boje, druge v zgodovini slovenskega moškega šprinta zmanjkalo Mihi Šimencu, ki je končal na 32. mestu, za trideseterico je zaostal le 26 stotink sekunde, rahlo poškodovni Janez Lampič pa je bil 46.

V izločilnih bojih sta se v četrtfinalu poslovili Čebaškova in Višnarjeva, Lampičeva pa je z odličnim tekom po času ujela uvrstitev v polfinale. Žal v tretjem teku dneva ni šlo več naprej, a kljub temu je z odličnim premiernim olimpijskim nastopom lahko zelo zadovoljna, kakor tudi s končnim 8. mestom.

Naslova prvakinje se je zanesljivo in zasluženo veselila Švedinja Stina Nilsson pred branilko naslova Norvežanko Maiken Caspersen Falla, ki je sploh kot prva v zgodovini osvojila drugo šprintersko medaljo v zgodovini, tretja je bila predstavnica olimpijskih atletov iz Rusije, Julija Belorukova. V moški konkurenci je s konkurenco v velikem slogu pričakovano opravil mladi norveški as Johannes Hösflot Kläbo, ciljni sprint za srebro je pripadel Italijanu Federicu Pellegrinu, bron pa predstavniku atletov iz Rusije, Aleksandru Bolšunovu.

(foto: GEPA)