Peter Prevc četrti

Peter Prevc četrti

-
0 22

V Pjongčangu je bila na srednji napravi v centru Alpensia, kjer bodo naslednje leto olimpijske igre, na sporedu še druga tekma svetovnega pokala smučarskih skakalcev. Tekmovalci so imeli kar nekaj težave z močnim vetrom. Tudi Peter Prevc, ki je po 1. seriji vodil, na koncu pa je osvojil 4. mesto in za 8 desetink zaostal za tretjim mestom. Tudi Anže Lanišek je v drugo skočil slabše in je bil 14. Jernej Damjan je končal na 23. in Domen Prevc na 24. mestu. Zmagal je Poljak Maciej Kot, drugi je bil Avstrijec Kraft in tretji Nemec Wellinger.

Odlično sta s skokoma v prvi seriji opravila Peter Prevc in Anže Lanišek, ki sta skočila 109 metrov. Peter je vodilni, Anže je na petem mestu. Domen Prevc je skočil 105 m in je deveti. Jernej Damjan je 21.

V sredo se je v slovenski ekipi izkazal Anže Lanišek, ki je s četrtim mestom izenačil najboljšo uvrstitev v karieri. In tudi danes je nastopil odlično in je že nekaj časa vodilni.

Lanišek je bil tudi v kvalifikacijah najboljši od Slovencev, ki je s 101,5 m zasedel šesto mesto. Ostali so se odrezali slabše, a so se vendarle vsi uvrstili na tekmo. Jurij Tepeš je bil z 92 m 29., Jernej Damjan s 93 m mesto za njim, Anže Semenič je bil z 91,5 m 36., Cene Prevc pa z 90 m 37.

Med že uvrščenimi na tekmo je Peter Prevc skočil 104 m, daljši so bili Andreas Wellinger in Maciej Kot, ki sta oba zmogla 104,5 m, ter sredin zmagovalec Stefan Kraft, ki je s kar 113,5 m znova potrdil imenitno pripravljenost. Avstrijec je postavil nov rekord srednje skakalnice v Pjongčangu. Domen Prevc je pristal pri 93,5 m.