Lanišek z rekordom do skupnega vodstva

Lanišek z rekordom do skupnega vodstva

-
0 39

Tudi drugo tekmo smučarjev skakalcev v ruskem Čajkovskem je dobil Anže Lanišek, potem ko je vse konkurente premagal za več kot deset točk. Odlična šesti Anže Semenič in 11. Rok Justin, točke še trem našim.

Za našimi skakalci je v ruskem Čajkovskem odličen konec tedna, kljub temu, da vreme ni bilo najlepše in najboljše. Tako so organizatorji današnjo tekmo morali prestaviti na srednjo skakalnico, kjer pa prav tako ni potekalo vse gladko. Na koncu je bila izpeljana samo ena serija, ki pa je trajala debelo uro in pol. A nič zato, saj so naši znova opravili odlično s svojimi nalogami. Anže Lanišek je potrdil super formo in z novim rekordom naprave, 109.5 metri ter 129,2 točkami gladko slavil še drugo zaporedno zmago med elito. Najbolj se mu je približal Junširo Kobajaši s 105 meti in 118,6 točkami, na najnižjo stopničko je tokrat stopil domačin Evgenij Klimov s 103.0 metri in 113,4 točkami. Lanišek je z novo zmago prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku poletne velike nagrade, kjer ima 331 točk, drugi Kobajaši jih ima 314.

Odličen šesti znova Anže Semenič s 103.5 metri in 112,7 točkami, v izjemno izenačeni konkurenci je bil zelo dober 11. tudi Rok Justin s 100.5 metri in 107,5 točkami. Brez točk je ostal le Jurij Tepeš, medtem ko so jih Robert KranjecMiran Zupančič in Žiga Jelar pobrali za 22., 25. in 29. mesto.

Poletna velika nagrada se bo nadaljevala v začetku oktobra v avstrijskem Hinzenbachu, tej preizkušnji pa bo sledil le še finale v Klingenthalu.