Lažje bomo dihali, snega še ne bo

Lažje bomo dihali, snega še ne bo

-
0 319

Obsežen ciklon se bo jutri hitro spuščal iznad Baltika proti Črnemu morju. V vzhodni Evropi bo tudi snežilo v srednjem delu pa deževalo. Nad nami se bo oblačnost sušila, tako da padavin tudi tokrat ne bo. Bomo pa občutili severnik, ki bo premešal ozračje. S tem pa bomo tudi lažje zadihali, še posebej po nižinah. Pravi mraz bo tudi v naslednjih dneh vztrajal na severu in vzhodu celine. Tukaj bo tudi čez dan do 20 in več stopinj pod ničlo.

Hladen zrak pa bo v valovih preplavil naše kraje, Balkan in deloma tudi osrednjo Evropo. Ponedeljek bo tako najtoplejši dan prihodnjega tedna.

Ponoči se bo oblačnost od severa zgostila. Ampak ne za dolgo, saj se bo zjutraj na severu Slovenije že jasnilo. Na Primorskem bo zapihala šibka burja, ki bo odpihnila nizko oblačnost. Jutra še naprej ostajajo zimska. Najnižje jutranje temperature bodo večinoma od -3 do -1, na Gorenjskem -5, na Primorskem od 0 do +5.

Čez dan se bo oblačnost umaknla in spte nas čakajo sončne ure. Še posebej jasno bo tam, kjer je bilo še danes največ oblakov – na zahodu Slovenije. Več oblačnosti bo na vzhodu Slovenije. V Pomurju bo zvečer zapihal okrepljen severnik. Temperature čez dan bodo za december visoke. V notranjosti države nekje od 8 do 10. Najtopleje bo na Primorskem do 13 st.c.

Tudi prihodnji dnevi bodo vsaj deloma sončni in suhi. Prodor hladnega zraka bo skrbel, da ne bo dolgčas. Že v torek se bo še dodatno ohladilo. Zjutraj lahko nastane tudi nizka oblačnost, zato bo več možnosti za sonce v popoldanskih urah. Tudi čez dan bo hladno +3 st.c. V sredo bo manjša sprememba. Zapihal bo jugozahodik in pričakujemo podobno vreme kot danes. Sonce na vzhodu; in oblake ter meglo na zahodu Slovenije. Tam kjer bo zapihalo, se bo temperatura povzpela blizu desetice. V četrtek bo ob šibki burji največ sonca na Primorskem, predvsem na vzhodu bo več oblakov (ping pong oblačnosti :). Ob koncu tedna nas čaka hladnejše vreme in brez snega.