Leto ognjenega petlina

Leto ognjenega petlina

-
0 60

Kitajsko novo leto, se je začelo 28. januarja 2017 in bo končalo 15. februarja 2018, bo tokrat v znamenju ognjenega petelina.

Petelin, deseto znamenje kitajskega zodiaka, bo leto 2017 obarval s svojimi tipičnimi značilnostmi, kot so ponos, ambicioznost, iskrenost, želja po občudovanju, strast, pogum, točnost, plodnost, želja po skrbi za druge in navezanost na domače okolje.

Leto 2017 bo leto prebujenja!
Ne smemo pozabiti, da je petelin prvi, ki ob rani zori zakikirika in naznani prihod jutra, zato lahko pričakujemo, da bo leto 2017 leto prebujenja, novih začetkov in napornega dela. V splošnem se bosta povečali naša vzdržljivost in potrpežljivost, lažje bomo vzpostavili samonadzor, se odrekli določenim nepotrebnim razvadam in se osredotočili na to, kar nam lahko prinese uspeh.

Petelinja strast in ponos se bosta izražala tako v našem delu kot zasebnem življenju.

Do dela ali študija bomo pokazali večjo vnemo, prebudile se bodo naše ambicije, lotili se bomo novih projektov in s svojim zgledom navdihovali druge. Morda ne bomo tako prilagodljivi in inovativni kot sicer, toda petelinje leto obljublja, da bomo dokončali načete projekte in se usmerili v podrobnosti in rutino, ki ni nič maj pomembna.

Za domačimi vrati bomo stremeli k složnosti. Izpostavljena bo naša zaščitniška narava, morda bomo pretiravali s skrbnostjo ali strahovi, povezani z varnostjo družine. Posvetili se bomo kopičenju materialnih stvari, morda bomo tudi malce bolj patriotski in se bolj zanimali za to, kaj se dogaja z našo državo.

Več strasti, a tudi več ljubosumja!
V ljubezni leto ognjenega petelina obljublja več strasti, pa tudi ljubosumja in posesivnosti.

Samskim se obeta naporno leto ljubezenskih zvez, saj bodo najbrž precej dejavni z več partnerji. Tisti v resnih zvezah se bodo odločili za poroko, ker je petelin simbol plodnosti, pa se prav lahko zgodi, da boste razmišljali o naraščaju.

Vse tiste, ki še ne veste, kako se med seboj ujamejo različna znamenja kitajskega horoskopa, na tem mestu vabimo na spletno povezavo Kitajski horoskop – ljubezen in ujemanje med znamenji.

Za ene dobro, za druge manj dobro!
Letos bo najbolje kazalo zmajem, kačam, bivolom in petelinom. Tudi podgane in tigre čaka dobro leto. Koze, svinje in opice bodo deležne dobrih in neprijetnih dogodkov, zajci, konji in psi pa se lahko srečajo z določenimi težavami.

Ker je element leta 2017 ogenj, ki je rdeče barve, se v letu rdečega petelina izogibajte nošenju rdečih oblačil in modnih dodatkov. Tudi rdečih dragih kamnov in kristalov, kot so rubin, granat in rožnati topaz, se raje izogibajte. Namesto tega si izberite barve, ki dopolnjujejo rdeče odtenke in element ognja. Oblačila zemeljskih barv, kot so zlata, rjava in rumena, bodo v letu 2017 najprimernejše za vseh 12 kitajskih znamenj.

Kaj pa srečne in nesrečne številke?

V letu 2017 bodo srečne številke: 5, 7 in 8, nesrečne pa 1, 3 in 9.