Liga NKBM: Krka ‘zdrobila rogaške kristale’

Liga NKBM: Krka ‘zdrobila rogaške kristale’

-
0 138

Košarkarji Krke so se v Ligi Nova KBM pomerili z Rogaško in ‘kristale’ zdrobili s 84:73. Po treh četrtinah vodi Krka s 56:48. Prvo četrtina se je končala s 15:13 za krkaše. Tudi polčas je dobila Krka z 41:27. Tekma v dvorani Leona Štuklja se je začela ob 19. uri.

Krkaši bodo danes ob 19. uri, v domači dvorani, proti Rogaški poskušala podaljšati niz treh zaporednih zmag v Ligi Nova KBM. Na prvem medsebojnem obračunu v državnem prvenstvu v tej sezoni so zmago v Rogaški Slatini slavili domači košarkarji. Ekipo Rogaške je med tednom okrepil Branislav Đekić.

Najboljši strelec Krke v tej sezoni je Maj Kovačevič s 14,8 koša na  tekmo. Mitja Nikolič je s 15,1 točko na obračun najbolj strelsko razpoložen v dresu Rogaške.

Simon Petrov, trener Krke:
“Po sredini tekmi nas v naslednjih petnajstih dneh čaka še sedem zelo pomembnih tekem. Ritem je zelo naporen, a tako pač je. Rogaška, ki nam prihaja najprej v goste, je v zadnjem času prikazala nekaj dobrih predstav, kar dokazuje tudi njihov položaj na lestvici Lige Nova KBM. So veliko bolj izkušeni od nas, odlično mečejo z razdalje, zato bomo morali tekmo odigrati mirno in pametno in ne dovoliti, da pademo v njihov ritem. Upam, da nam bo s svojo podporo pomagalo tudi čim več naših navijačev.”