Liga Nova KBM: Krka premagala Zlatorog

Liga Nova KBM: Krka premagala Zlatorog

-
0 13

Košarkarji Krke so v 17. kolu Lige Nova KBM v domači dvorani premagali Zlatorog . Izid je bil 69:58 (18:14, 21:16, 14:13, 16:15).

 

Tekma v Novem mestu ni odločala o ničemer. Krka si je namreč že priigrala uvrstitev v Ligo za prvaka, Zlatorog pa je po porazu v prejšnjem kolu obsojen na nadaljevanje sezone v Ligi Nova KBM za obstanek. V njo sta iz 2. SKL že uvrščena Terme Olimia Podčetrtek in Mesarija Prunk Sežana, o preostalih treh mestih pa bodo v zadnjem kolu odločali Parklji, LTH Castings in Celje v 2. SKL ter Hopsi Polzela in Šentjur v Ligi Nova KBM.

Krka je zanesljivo prišla do devete zmage, druge v nizu, Zlatorog pa je doživel trinajsti poraz, tretjega zaporedoma. Novomeščani so bili boljši v vseh četrtinah, predvsem pa so imeli precej širši nabor igralcev. Strateg Zlatoroga Aleš Pipan je tekmo odigral s sedmimi igralci – največ točk sta dosegla Imran Polutak in Cleveland Joseph Thomas (po 16), njegov kolega na domači strani Simon Petrov pa je minutažo enakomerno razporedil med deset košarkarjev. Maj Kovačevič je zbral 15 točk, Marko Jošilo pa 12. V 18. kolu (13. 2.) bo Krka gostovala pri Sixt Primorski, Zlatorog pa bo gostil Hopse Polzelo.