Lions klub z donacijo

Lions klub z donacijo

-
0 112

Lions klub Novo mesto prireja dobrodelni pohod, letos že četrtič zapored, in tokrat zbrana sredstva namenja za nakup dostavnega vozila za projekt Donirana hrana v Novem mestu, zaradi katerega že doslej v Novem mestu lažje preživi mesec 150 socialno ogroženih.

Novomeški Lions klub je sicer eden od 20-ih Lions klubov po vsej Sloveniji, ki po 23-ih mestih z akcijo Donirana hrana pomagajo skupaj približno 1.000 socialno ogroženim.

V Novem mestu dobrodelni projekt teče skupaj z Mestno občino, CSD Nm, RK, Karitas, Društvom upokojencev in trgovskimi centri v NM začel spomladi 2016. Občina je posebej za to prek javnih del zaposlila tri ljudi, ki vsak večer po trgovskih centrih Spar in Tuš pobirajo prehranske izdelke, jih odpeljejo v razdelilnico hrane in takoj naslednje jutro razdelijo pomoči potrebnim. Ta trenutek projekt Donirana hrana zagotavlja hrano 150-im posameznikom, družinam in upokojencem v Novem mestu. Zdaj se projekt širi na dodatne pomoči potrebne, z dodatno količino hrane, vsak čas bo podpisana pogodba z novim trgovskim centrom, ki bo v korist socialno ogroženih doniral hrano.

Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena plačilu dostavnega vozila za namen pobiranja in oskrbovanja pomoči potrebnih z donirano hrano. Dostavnika bodo isti dan po pohodu, ob približno 14:30 uri predali namenu.