Ljubno v drugo: Maja druga in z rekordom

Ljubno v drugo: Maja druga in z rekordom

-
0 57

Smučarske skakalke so se na Ljubnem pomerile še na drugi tekmi. Maja Vtič je tudi na nedeljski tekmi izvrstno skakala. Zaostala je le za Danielo Iraschko Stolz, v drugi seriji pa s 95,5 m postavila rekord prenovljene ljubenske skakalnice.

Špela Rogelj, ki je bila v soboto celo tretja, je tokrat zasedla peto mesto. Še tri so končale med najboljšo dvanajsterico. Urša Bogataj je bila osma, Katja Požun 11., mlada, komaj 15-letna, Nika Križnar, ki je v soboto debitirala med elito svetovnega pokala, pa je z 12. mestom postavila nov najboljši izid med skakalno elito. Izjemno nadarjena skakalka je celo dobila kvalifikacije. Eva Logar je zasedla 22. mesto.

Po prvi seriji vodi Japonka Sara Takanaši, druga je Avstrijka Hoelzel in tretja Maja Vtič. Tudi ostale Slovenke so nastopile dobro. Špela Rogelj je 5., Urša Bogataj je 8., Nika Križnar je 11., Katja Požun 14. in Eva Logar 20.

Sobotna je bila povsem slovenska, saj je zmagala Maja Vtič, tretje mesto je osvojila Špela Rogelj. V današnjih kvalifikacijah je bila najmlajša med Slovenkami, Nika Križnar.

(foto: Klemen Zibelnik in DNS)