Ljubno v pričakovanju

Ljubno v pričakovanju

-
0 47

Karavana svetovnega pokala za ženske v smučarskih skokih se je ustavila na Ljubnem ob Savinji, kjer so zaradi premajhnega števila tekmovalk organizatorji kvalifikacije prestavili na soboto ob 11.30 uri, ko bo tudi tekma. Norveške skakalke so namreč prepozno dobile svojo prtljago in s tem tudi smuči. Izpeljali so tri serije za trening. Sobotna tekma se bo začela ob 13. uri.

Na Ljubnem ob Savinji, kjer je letošnja največja novost nova zaletna smučina, se je danes predstavilo 48 tekmovalk, med njimi pa ni najboljših Japonk, Sare Takanaši in Juki Ito, manjkale so tudi vse Norvežanke. Slednje so imele težavo s prihodom na Ljubno, saj so zamujale letalske povezave, ko pa so prišle, so bile še brez opreme in organizatorji so kvalifikacijsko serijo prestavili na jutri pred tekmo.

Na treningu je danes daljavo dneva tako v tretji seriji dosegla Nemka Katharina Althaus s 94.5 metri, v prvi seriji je le pol metra manj skočila Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz. V drugi seriji za trening je bila prav tako najdaljška Althausova s 93.5 metri.

Najdlje od naše peterice je skočila aktualna mladinska svetovna podprvakinja, Ema Klinec. V drugi seriji jo je odneslo do 92.5 metrov, kar je bila tretja daljava in ocena, v tretji seriji je z 91 metri imela četrto daljavo in oceno, v prvi pa z 88.5 metri prav tako četrto oceno. Eva Logar je v prvi seriji pristala pri 89.5 metrih, kar je bila deveta ocena, Maja Vtič je v tretji seriji skočila 88.5 metrov, kar je bila sedma ocena, Špela Rogelj v drugi seriji 83 metrov, kar je bila 13. ocena, Urša Bogataj pa je 13. oceno imela v tretji seriji s 87 metri.