Lovili vlomilca

Lovili vlomilca

-
0 646

Ponoči oz. zjutraj se je v Novem mestu zgodil vlom. Storilca so policisti v jutranjih urah lovili. Zato je marsikoga presenetila policijska kontrola, ki je med drugim preverjala voznike tudi na glavni cesti Novo mesto-Metlika, na Vahti. S PU Nm so sporočili:

Na Tratah v Novem mestu neznanci vlomili v garažo stanovanjske hiše. Stanovalec, ki se je prebudil, je osumljence prepodil in o vlomu takoj obvestil policiste, ti pa so zavarovali območje in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev storilcev. S preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin policisti nadaljujejo. 

V noči na 31. 7. je na Volčičevi ulici v Novem mestu nekdo s strehe lesenega objekta odtujil okoli šest metrov bakrenih žlebov. Lastnika je oškodoval za 200 evrov.

V Dolenji Nemški vasi je nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev hiše, ki so bili na dopustu in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in zlat nakit in povzročil za več tisoč evrov škode.

Prav tako v času, ko so bili lastniki na dopustu, je v Selih pri Šumberku neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil glasbeno opremo udarno kladivo in rolke na električni pogon. Lastnika je oškodoval za okoli 1500 evrov.