Maraton za prehitre in lokacije

Maraton za prehitre in lokacije

-
0 317

Danes med 6. in 18. uro po vsej Sloveniji poteka maraton nadzora hitrosti. Preverite, na katerih lokacijah bodo policisti merili hitrost. Vozite previdno, prilagodite hitrost razmeram na cesti in tako ohranite dragocena življenja! PREVERITE LOKACIJE RADARJEV-TUKAJ.

 

Ta teden sicer vse do nedelje, 23. aprila, poteka poostren nadzor hitrosti po vsej Sloveniji. Svoje aktivnosti bomo policisti še posebej okrepili to sredo, ko bo, tako kot v večini evropskih držav, tudi v Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. V sredo lahko vozniki na več kot 600 lokacijah pričakujejo nadzor hitrosti.
Maraton nadzora hitrosti bomo v Sloveniji izvedli tretje leto zapored. Izkušnje iz preteklih let kažejo, da policisti na dan nadzora ugotavljamo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 % voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 % prekoračitev. Ta podatek potrjuje tudi osnovni namen nadzora, ki ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad.

Maraton nadzora hitrosti bo izvajalo 244 policistov, ki bodo merili hitrost na 627 lokacijah.

Nadzor hitrosti bodo ob svojem rednem delu opravljali tudi ostali policisti, zato lahko meritve hitrosti pričakujete tudi na drugih lokacijah, ki niso navedene v zgornjem seznamu.