Med gašenjem dva gasilca poškodovana

Med gašenjem dva gasilca poškodovana

-
0 853

Nekaj po 13. uri je zagorel poslovni objekt pri razcepu Kozarje. Požar se je širil v smeri proti obvoznici, tako da je zagorela tudi protihrupna ograja. Na kraju so posredovali policisti in gasilci, ki so uspeli obvladati požar.

Po do sedaj zbranih podatkih je zagorel starejši lesen poslovni objekt velikosti 50 x 10 m ob Cesti Dolomitskega odreda v Ljubljani. Objekt je neposredno ob varovalni ograji obvoznice (oddaljen cca 2 m). Objekt uporablja več poslovnih podjetji (gradbeno podjetje, inženiring, komunikacije ipd…).

Gasilci so požar lokalizirali in pogasili, vendar bodo kriminalisti z ogledom kraja požara pričeli jutri, saj razmere na pogorišču še niso varne za opravljanje ogleda. Kraj bodo preko noči zavarovali policisti, prisotna pa bo tudi požarna straža s strani gasilcev. Po prvi oceni je v požaru nastalo za več deset tisoč evrov materialne škode.

Pri gašenju sta se poškodovala dva gasilca, ki sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v ljubljanski klinični center. Po razpoložljivih podatkih policije, naj bi utrpela lahke telesne poškodbe. Avtocesta je na omenjenem odseku odprta, promet pa poteka nemoteno, je sporočila Maja Ciperle Adlešič, s Policijske uprave Ljubljana.

(foto: fb Gasilska brigada Ljubljana)